miercuri, 26 septembrie 2007

Incep Conferintele AZIR


Din aceasta toamna incep conferintele AZIR (AEJ) in cadrul Serilor FJSC, organizate si gazduite la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea Bucuresti. Moderatorul acestor seri este Antonio Momoc, asistent universitar in cadrul aceleiasi universitati.

Prima conferinta va fi tinuta de Brandusa Armanca, membra AZIR (AEJ), cunoscut jurnalist de televiziune si de presa scrisa, profesoara de journalism si autoarea volumului Media Culpa, aparut la Editura Curtea Veche, in present directoare a ICR Budapesta.

Evenimentul va avea loc in 12 octombrie, ora 15, conferinta fiind urmata de o discutie cu studentii pe teme legate de Etica (pove)stirilor.

Sergiu Grossu despre temnitele comuniste


Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc, a redeschis in 24 septembrie, la Palatul Cantacuzino, seria de intilniri Saloanele INMER, organizate de Marilena Rotaru, membra AZIR (AEJ), cunoscuta realizatoare de televiziune, autoare a unor remarcabile interviuri cu mari personalitaţi ale exilului romanesc de la Vintila Horia la Eugen Ionescu, Monica Lovinescu, Regele Mihai si multi altii.

La intilnirea de ieri a fost prezent Sergiu Grossu, memorialist care a cunoscut temnitele comuniste si care in present traieste la Paris. In prezenta unui public numeros, Sergiu Grossu a vorbit despre viata lui de luptator anticommunist, inchis initial din cauza unui pamflet impotriva lui Arghezi. Editura Vremea a prezentat in cadrul evenimentului o serie de carti semnate Sergiu Grossu.

De asemenea, in cadrul acestei prime intilniri a fost prezentat un documentar-interviu despre soprana Nelly Miricioiu.

luni, 17 septembrie 2007

AZIR pe scurt

Asociatia, fara scop lucrativ, reuneste jurnalisti convinsi de necesitatea apararii statutului presei de a patra putere in stat, libertatea de informare si de expresie, independenta jurnalistului. Obiectul AZIR il reprezinta aprofundarea problemelor pe care le pune integrarea Romaniei in UE si constientizarea opiniei publice in legatura cu activitatile institutiilor europene, facilitarea accesului la surse de informare europene, stabilirea de contacte cu jurnalisti din UE, schimburi de experienta,participari la colocvii si conferinte, precum si informarea constanta a publicului in legatura cu eventualele dificultati intimpinate de jurnalisti in exercitarea libera a profesiei.

In acest scop, AZIR organizeaza dezbateri, intilniri, congrese nationale si internationale, sustine initiativele din diferite tari europene in scopul formarilor jurnalistilor si discutarii de probleme de interes comun, elaboreaza si publica documente si studii cu rol informativ in vederea facilitarii comunicarii intre cetateni, mass-media si reprezentantii unor institutii oficiale.