sâmbătă, 1 decembrie 2007

Bukovski arestat in Rusia

Comitetul director AZIR a expediat azi filialelor AEJ din toata Europa acest mesaj legat de arestarea la Sankt Petersburg a lui Vladimir Bukovski de catre politia rusa.

Dragi colegi, va rugam sa luati act si sa va manifestati in tarile dvs. opinia despre un abuz petrecut ieri in Rusia. Cunoscutul luptator impotriva totalitarismului comunist, Vladimir Bukovski, revenit pentru prima data in Rusia, dupa expulzarea sa in 1977, a fost arestat la Sankt Petersburg, in timp ce se ducea sa viziteze spitalul de psihiatrie unde a fost inchis pentru prima data in 1963.
Pretextul , ridicol si pentru politistii care l-au arestat, trecerea strazii printr-un loc nepermis, este vizibil cu ochiul liber. Vladimir Bukovski care nu a incetat sa critice din Anglia comportamentul antidemocratic al presedintelui Putin este , in calitatea sa de aparator al democratiei, un adversar al presedintelui.
Cu metodele regimului rus de a-si neutraliza adversarii, nu este exclus ca insasi viata marelui luptator pentru drepturile omului sa fie in pericol.
In Romania Bukovski a venit in mai multe randuri, participand la intruniri comemorative ale luptei anticomuniste. A publicat aici o carte de convorbiri cu mine. Pentru ziaristii romani publicistica lui este un model de judecata dreapta si echilibrata, si de curaj.
Va rugam asadar sa luati atitudine impotriva arestarii lui, protejandu-l astfel impotriva altor masuri abuzive.

Niciun comentariu: